tirsdag den 3. marts 2009

"Ledsaget udgang"

Tænkte jeg lige ville fortælle lidt om min ledsaget udgang mandag aften og tirsdag eftermiddag.

Mandag aften fik jeg jo, mod alt forventning, lov til at forlade sygehuset et par timer. Vi tog en tur over på den lige ø Shamain, som ligger et godt stykke fra sygehuset, for at finde en restaurant, hvor vi kunne få en bid mad.

Det blev en pragtfuld tur gennem Guangzhou by night: alle de store skyskrabere oplyst med alverdens farver og fede lyseffekter, Perle flodens beder oplyst med bølgende blå lyseffekt (en flod der løber gennem Guangzhou og ligesom deler byen i to), spadserende mennesker langs promenaden, flodens flydende restauranters siluetter oplyst med hunredvis af kulørte lamper, gadekøkkeners vedduftende mados etc. Det var en ubeskrivelig tur, som tog pusten fra os begge, og helt sikkert en tur der for altid vil stå indprintet hos os, som et smukt minde.

(At vi så endte med at spise på Pizza Hut er en helt anden side af sagen...hih).

Tirsdag eftermiddag tog vi til Qingping Markedet, som en byens største marked, og snoer sig op i mange mange små gader alt efter "varegruppe". Vi belv sat af ved "urte markedet" der bød på alt lige fra tørrede gingsen, ingefær - til levende katte, skildpadder, frøer, kryb, hvor fællesnævneren for disse dyr var, at de blot kan ligge og vente på deres skæbne. Vi endte i "skomarkedet", der havde ca. 30 butikker klods op og ned af hinanden og alle med det samme udbud. Vores turen gennem Qingping havde også budt på: "stof marked", "knappe marked" arbejdstøj, kopivare, frugt, køkkenredskaber etc., og vi har endda kun set en brøkdel af det.

Vi besluttede os for at runde dagen med et besøg på en ægte kineser restaurant, hvor vi inden vi satte os til bords sikrede os, at de havde menukortet på engelsk eller i det mindste havde billder af retterne, så vi nogenlunde viste, hvad vi spiste. Også her var udbudet langt fra det vi kender herhjemme (krokodille spildpadde hoved kogt med grønsager, stegt sølange med chili etc.), vi valgte to retter én med noget kød og forårsløg og én med noget kylling og peberfrugt. Vi kunne ikke få cola til, for de kunne simpelthen ikke forstå havde vi bad om, så det blev til den te, som de serverede for alle deres gæster, og som de konstant rendt og fyldte op i vores kopper. Da maden blev serveret, så det rigtig lækkert og indbydende ud, så vi kastede os over den med hver vores sæt spisepinde. Jeg har aldrig smagt noget såååååå stærkt i hele mit liv, jeg siger jer, det brændte helt ned i maven og nærmset helt nede i ja rø......numsen......., min øjne løb i vand og jeg fik flere liter grønte indenbords på meget meget kort tid. Dennis synes også det var rigtig stærk men kunne godt spise med, godt hjulpet på vej af den øl, der var lykkes ham at bestille.












3 kommentarer:

  1. Kære begge to
    Det er vel nok dejligt, at I også får oplevet lidt andet end indersiden af et kinesisk hospital :-)

    Vi krydser stadig fingre alt hvad vi kan!

    Knus Line & Claus

    SvarSlet
  2. Hej søde Barbara og Dennis.

    Dejligt at følge jer her på bloggen, det føles ikke som om i er så langt væk så.
    Dejligt at i får oplevet og hygget, trods de hårde strabasser.

    Tænker på jer mange gange hver dag, og håber håber, håber.....

    Knus og kys fra Søren og Susanne

    SvarSlet
  3. I er SÅ seje begge to. Det er så sejt at følge med her på bloggen og se hvad I gennemgår.
    Håber virkelig at de får sparket r.. på det cancer.
    Kh
    Dorte og Lars

    SvarSlet