torsdag den 5. marts 2009

Regn i Guangzhou

I går begyndte det at regne. Det regner og regner og stopper kun kort, og det fortsætter vist de næste 7 dage. Samtidig er kraftig torden. Temperaturen er faldet til ca. 12-13 c. Pudsigt nok renser regnen ud i alt smogen, så det bliver meget mere klart. Man kan nu se toppen af de største skyskrabere og tv tårnet.

I går aftes tog vi en tur ned til Bejing Lu, som er en af gågaderne i Guangzhou. Her var der rigtigt hyggeligt, med gadebelysning og mange butikker og stormagasiner. Her er der også mange flere vestlige og mellemøstlige turister. De er ellers stort set fraværende i andre områder af byen. Det betyder også at der er mange flere påtrængende kinesere, som vil sælge falske ure, og tigge penge.


Vi kiggede os lidt omkring og fik noget at spise, hvorefter vi kørte hjem.



En køretur i en taxa her i byen er en oplevelse i sig selv. Taxa chauførene kan intet engelsk, og man bliver nødt til at have en skreven adresse på kinesisk for at komme rundt. Til gengæld koster det kun 7 yuan for de første 2,3 km, og herefter taxameter, som kun tæller langsomt, så det er meget billigt. Trafikken er fuldstændigt sindsyg. Her gælder reglen at der ikke er nogen regler! Man kører ikke så meget efter vigepligt, trafiklys, optegninger, osv., men mere efter hvordan de andre kører. Så en taxatur som f.eks. den i går aftes, forgår i et uendeligt pres, mod de andre bilister, inden om, uden om, op over cykelstier, med hornet i bund, mod kørselsretningen, og i det hele taget fuldstændig vanvittigt. Det er dog påkrævet at man har sele på hvis man sidder foran:) Det skal dog også lige siges at de er rigtigt gode til at se sig for og passe på hinanden, og der er ingen sure miner, og "road-rage", når der bliver presset hårdt ind foran.

Hav en dejlig dag.
/Dennis

1 kommentar:

  1. Hmm...minder egentlig lidt om Dennis' kørsel.

    SvarSlet